Сидеров сритал журналист заради въпрос за Деница Гаджева
Сидеров сритал журналист заради въпрос за Деница Гаджева / Inews.bg, Радила Радилова
Сидеров срита журналист заради въпрос за Деница Гаджева
60483
Сидеров срита журналист заради въпрос за Деница Гаджева
  • Сидеров срита журналист заради въпрос за Деница Гаджева

Лидерът на Атака Волен Сидеров изрита журналиста на агенция ПИК Лъчезар Лисицов. За инцидента разказа пострадалият репортер. Причината, по думите му, е, че попитал Сидеров дали наистина е ходил с Деница Гаджева в Париж. След въпроса му Сидеров и Десислав Чуколов затворили репортера в стаята на Атака в парламента и захвърлил диктофона му в стената.

Според националистите обаче, нищо такова не се е случило - Лисицов се държал много нахално и след като го помолили да напусне стаята, той си сложил крака на вратата, която Чуколов затварял. От редакцията на агенцията имат намерение да съдят Сидеров.

Лъчезар Лисицов: „Волен Сидеров даде брифинг в парламента, след който аз му поисках мнението по друг въпрос - дали е бил в Париж с Деница Гаджева. Той ми отговори, че си бил казал мнението по въпроса. Аз му казах, че не сме чули мнението му, при което той скочи, видимо ядосан, след което ме издърпа вътре. Каза ми: „защо лъжеш". Издърпа ми диктофона от ръката със сила и го хвърли в стената. След което аз бях много объркан - как може да ми се случи такова нещо. Десислав Чуколов през това време затвори и заключи вратата на стаята, при което аз си помислих какво може да ми се случи, щом заключва вратата. Какво ще следва оттук нататък - ще ме бият ли, какво ще правят тези хора. След една минута се върнах пак да си поискам диктофона, при което те ми казаха да изчезвам. Волен Сидеров изскочи, на вратата беше Десислав Чуколов, Сидеров изскочи зад него, каза нещо от рода на изчезвай от тук и ме изрита в крака".

Десислав Чуколов от Атака отрече твърденията на журналиста за инцидента: „Помолих колегата ви да напусне стаята. Хванах го за ръката, отворих вратата и му показах да излезе. След това този господин сложи крак на вратата, искаше да влиза обратно. Повярвайте ми, изумях. Искаше да влезе обратно, докато най-накрая затворих вратата. Той влиза в нашата парламентарна стая и най-естественото нещо е да го помоля да напусне. Затварям вратата, а той е сложил крака си на вратата, това вече аз не мога да го разбера. Вече става несериозно. Пак ви казвам, ситуация, която се развива за секунди, ситуация, която явно инспирира, за да има скандал и да се обясни след това на всички тези камери, ние от Атака да се обясняваме, това е недопустимо".

Според свидетеля на националистите Владимир Карамитев журналистът е влязъл в стаята, след това е излязъл и ударил вратата с крак: „Журналистът удари вратата. Не видях да е имало затискане на крака му с вратата".

Сидеров сритал журналист заради въпрос за Деница Гаджева
netinfo