Ще се търсят 1,2 млрд. лева за модернизация на Сухопътни войски
Ще се търсят 1,2 млрд. лева за модернизация на Сухопътни войски / БГНЕС, архив
Ще се търсят 1,2 млрд. лева за модернизация на Сухопътни войски
91089
Ще се търсят 1,2 млрд. лева за модернизация на Сухопътни войски
  • Ще се търсят 1,2 млрд. лева за модернизация на Сухопътни войски

Два от десетте двигателя, обещани на авиобаза "Граф Игнатиево", ще пристигнат там през април 2017 г., съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев. По думите му четири от двигателите са абсолютно нови и с много голям ресурс. Останалите са отремонтирани и имат всички необходими гаранции и лицензи. Договорът за доставката им беше подписан вчера. 

В бюджета за следващата година са предвидени средства и за ремонт на хеликоптерите в авиобаза "Крумово". Сумата, която е заложена за модернизации за следващата година, е 400 млн. лева.

С близо 200 лв. е увеличен и извънредният труд на работещите по границата, надявам се, че ще имам и малка изненада за тях по Коледа, каза още министърът.

МО подписа договор за доставка на 10 двигателя за самолетите МиГ-29

Финализиран е и проектът за модернизация на Сухопътни войски, стойността му е 1,2 млрд. лв. Предстои да бъде внесен за обсъждане в Министерски съвет. Ще се проведе и обществено обсъждане за бъдещото закупуване на многоцелеви изтребител.

Ненчев беше край Пловдив по повод встъпването в длъжност командир на авиобаза "Крумово" на бриг. ген. Димитър Иванов, който беше повишен в звание и до днес изпълняваше длъжността зам.-командир на авиобазата. Досегашният командир - бриг. ген. Петьо Мирчев, беше повишен в длъжност и стана зам.-командир на ВВС, които се ръководят от ген.-майор Станко Стойков.

Новини от Пловдив