Ще има нови арести за дилъри на гласове според Тетимов
Ще има нови арести за дилъри на гласове според Тетимов / снимкa: Sofia Photo Agency
До дни ще има ефективно задържани криминално проявени лица в Петричко за купуване на избиратели на провелия се извънреден вот за местна власт на 11 октомври. Това съобщи областният координатор на партия "Атака" в Пиринско Огнян Тетимов. Той ще даде официални показания пред съдия и следовател тази сряда и ще назове имената на изявени дилъри на гласове.

„Няма да спра да събирам доказателства по разследването на полицията и прокуратурата за купуване на избиратели в Петрич”, категоричен е областният координатор на партия „Атака”. Той бе пребит дни след скандалния частичен вот в Петрич от бившия митничар и негов политически опонент Марио Минев.

Тетимов твърди, че Минев му счупил носа след като отказал да се оттегли от съветническото място: „Първият удар ми беше нанесен след оповестяването на тази сума. Марио Минев ми каза: „Ти ли ще касираш изборите?! Ние сме дали 400000 за тези избори” и тогава последва удара”.

Полицията все още разследва как точно е станала електрическата авария вследствие на която на 11 октомври вечерта 10 села в Подгорието и Огржаден останаха на тъмно, а секционните комисии брояха бюлетините на свещи, каза координаторът на „Атака”.

„Това, което казва ЧЕЗ, е смешно, че някаква бела се закачила на две жици и затова е спрял токът. Ние имаме информация, че верига от резачка е хвърлена на жиците”, каза Тетимов.

Делото за касиране на вота в Петрич продължава на 6 ноември за събиране на доказателства по искане на партийните централи на Демократи за силна България, БЗНС и „Атака”.