Села в Добричко се борят с последствията от валежите
Села в Добричко се борят с последствията от валежите / снимка: Sofia Photo Agency
Екипи на "Гражданска защита" – Добрич и пожарната са отводнявали избени помещения на седем къщи в село Карапелит. Служителите са работили цяла нощ, съобщи шефът на Гражданска защита Живко Гочев.

Мазетата се наводнили при падналия снощи проливен дъжд. Има и наводнени дворни места. Според първоначалните данни са пострадали 15 имота. Валежите са натрупали и кални наноси по шосето между Ловчанското ханче и село Карапелит, но през нощта са били почистени от дружеството "Пътно строителство". На места в региона е паднала и градушка, но поражения няма. Днес комисия от община Добрич ще извърши оглед на засегнатите имоти.

Водоподаването в плевенското село Асеново, което пострада след обилните валежи през последните дни, е възстановено, съобщи за Дарик директорът на Областна Дирекция “Гражданска защита” инж. Георги Линков. Водата в Асеново е пусната още вчера от друга помпена станция, тъй като е имало повреда в тази, която захранва селото. Пътят към населеното място е почистен и проходим.

През последното денонощие на места в Плевенския региона са паднали дъждове и градушки, но без сериозни последствия, допълни инж. Линков.