РЗС: Иван Тодоров-Доктора си има наследник и той се казва Цветанов
РЗС: Иван Тодоров-Доктора си има наследник и той се казва Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency

На мен се падна честта да изнеса информацията за имотното и финансово състояние и на Цветан Цветанов, а Андрей Иванов, който замина за Египет, ако имаше как и в космоса щеше да излети. Това каза пред бТВ Емил Василев, депутат, адвокат и съучредител на партия "Ред, законност, справедливост".

РЗС подкрепя академичния протест днес. Политиката е нещо като спорта - печели, този отбор, който има определена тактика, допълни Василев. Ние преценихме, че сега е моментът да бъдат изнесени тези данни - както за Цветан Цветанов, така и за Андрей Иванов, председател на Общинския съвет на София. Работили сме доста време по събирането на тези материали. Окончателната цифра е над 60 имота на Андрей Иванов. Излизането от ареста на Алексей Петров накара медиите, а и гражданите да имат по-добра чуваемост, така смятаме ние, заяви Василев. Темата беше запушена, тъй като Борисов и Цветанов бяха носени на ръце от медиите и това ги доведе на власт. Поставяме въпроса защо тези хора са толкова богати, как така полицаи се оказаха толкова богати, попита Василев.

За Андрей Иванов, експертите казаха, че по пазарни цени имуществото му надхвърля в момента 10 млн. лева, подчерта Василев. Това ще го докажем. Относно Иванов, изнесохме списък на имотите, както са придобивани през годините. Когато е бил полицейски служител е придобивал пицария, бинго зала, на негово име като физическо лице, каза Василев. Очевидно е, че за да купиш такива имоти, трябва да имаш пари. Интересно ми е какви са доходите на един полицай, за да може той да си позволи да купува такива имоти, попита Василев.

За Цветанов ще има доста да се говори, ние смятаме, че той е намесен в доста други далавери. Имаме и доказателства. Имаме информация, че Цветанов има пряка връзка и определена роля с митническата контрабанда на цигари, подчерта Василев.

Конкретно закриването на безмитните магазини отпуши контрабандата. След като се отпуши контрабандата, се вдигнаха акцизите. Тук е интересна ролята и на Владислав Горанов - заместник-финансовият министър. Имаме дупка от 700 милиона, тя е нараснала от намалена събираемост на акцизите. Иван Тодоров-Доктора си има наследник и той се казва Цветанов, каза Василев. В РЗС възнамеряваме да изнесем тази информация с доказателства. Принципно доказателствата са свидетелски показания и писмени доказателства. Факт е, че Цветанов засега не е хванал нито една сериозна контрабанда на цигари, факт е и конфликтът му с господин Ваньо Танов. Ако трябва с риск за живота си ние ще ги разкрием тези ченгета, категоричен бе Василев. 

Иван Тодоров - Доктора бе убит в София на 22 февруари 2006 година. Той се смяташе за един от най-големите контрабандисти в страната.