Румен Гунински-баща ще говори с медиите пред дома си в Правец
Румен Гунински-баща ще говори с медиите пред дома си в Правец / снимка: botevgrad.com
Румен Гунински-баща ще говори с медиите пред дома си в Правец
23901
Румен Гунински-баща ще говори с медиите пред дома си в Правец
  • Румен Гунински-баща ще говори с медиите пред дома си в Правец

Румен Гунински-баща ще направи изявление пред журналисти в Правец. Очаква се около 12.30 ч. той да разкаже подробности за отвличането на сина си. Младежът, похитен на 19 октомври в София, беше пуснат от нападателите си снощи в района на град Елин Пелин.

В дома на семейството в Правец са се събрали и други роднини на освободеното момче. Никой от тях обаче за момента не желае да разговаря с журналистите, присъстващи на място.

Междувременно в София градският прокурор Николай Кокинов заяви пред журналисти, че момчето е освободено от похитителите си. Кокинов каза това в отговор на въпрос дали отвлеченият младеж е освободен или намерен. Той посочи още, че Румен Гунински е бил оставен от похитителите си на стадиона в град Елин Пелин снощи с вързани ръце и е бил намерен от пазач, който се е обадил по телефона.

С младежа вече е била проведена разузнавателна беседа и той ще бъде изследван за по-голяма сигурност на семейството, допълни Кокинов. Официално разпитът на Гунински-син ще е до ден-два, каза градският прокурор. Той отказа да коментира дали е даден откуп за младежа с думите: „Не е моя работа да коментирам действията на родителите".

22-годишният Румен Гунински, студент в Националната спортна академия (НСА), бе отвлечен на 19 октомври 2009 г. Трима маскирани натикаха студента в бял микробус, докато разхождаше кучето си. Последваха дни на неизвестност, като МВР и близките на момчето категорично отказваха да потвърдят информация за евентуално искан откуп или даван такъв. Появиха се обаче информации за искан откуп за няколко стотин хиляди евро. В крайна сметка никой не потвърди за искан или даден такъв.

На 27 октомври 2009 г. в анонимен сигнал на телефон 166 бе съобщено, че отвлеченият Румен Гунински се намира във вилната зона „Килиите" в покрайнините на столицата. Впоследствие сигналът се оказва фалшив.

22-годишният младеж е син на правешкия бизнесмен Румен Гунински, в момента общински съветник на БСП в Правец.

Всичко от деня на отвличането до днес четете тук