/ БГНЕС
Финалните текстове по коалиционното споразумение за съставяне на правителство са готови. На лидерска среща в четвъртък между четирите формации - "Продължаваме промяната", БСП, ИТН и ДБ - бяха изчистени забележките.

Очаква се днес до края на деня да има вече оторизирано коалиционно споразумение.

Бъдещият кабинет на България - какво е финалното коалиционно споразумение

"Вървим към предлагане на стабилно правителство. Това скоро ще е факт", каза лидерът на ПП Кирил Петков.

Асен Василев, пък, увери, че цялото споразумение ще бъде представено пред обществото с всички текстове и клаузи.

Днес Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствен Национален съвет за утвърждаване на коалиционното споразумение за съставяне на правителство. Корнелия Нинова вече обяви, че е постигнато съгласие за коалиционното споразумение, предстои решението партията. На финалната права от БСП имаха забележки по законодателната програма в социалната сфера, но по думите на Нинова, сега всичко е решено и бюджетирано за следващата година.

Партийните лидери изчистиха проблемите, споразумението е на финала

В „Демократична България” проблем няма, заяви съпредседателят на обединението Христо Иванов, и потвърди, че той и ген. Атанас Атанасов ще подпишат коалиционното споразумение.

Ива Митева от ИТН беше категорична, че Слави Трифонов ще подпише коалиционното споразумение. "Постигнахме съгласие за всичко", подчерта още тя и допълни, че не са обсъждани с нея имената в новия кабинет. 

Вариант за кабинет - имената на министрите, които се спрягат