Ректорът на НАТФИЗ иска адекватна реакция на закона към Волен Сидеров
Ректорът на НАТФИЗ иска адекватна реакция на закона към Волен Сидеров / снимка: БГНЕС, архив

За адекватна реакция на закона към Волен Сидеров заради поведението му в НАТФИЗ настоява ректорът на академията проф. Любомир Халачев в предоставено на медиите писмо до председателя на парламента, главния прокурор, министъра на вътрешните работи и председателите на парламентарните комисии по култура и по образование.

Нов екшън с Волен Сидеров пред НАТФИЗ

Действията на Волен Сидеров и депутати от ПП "Атака" на 23 и 25 октомври в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" са груби, недостойни за статута на народни представители, без прецедент в историята на академията през последните 25 години, посочва проф. Халачев.

"Убеден съм, че вие не одобрявате подобни постъпки, тъй като те са извън разбиранията за демократично управление. Молбата на нашата академична общност е да се направи всичко възможно тези постъпки да намерят точната реакция на закона. Смятаме, че в Република България законите трябва да стоят над отделната личност, както е във всяко демократично общество", пише ректорът на НАТФИЗ.

Цацаров поиска НС да разреши арест на Сидеров и Чуколов

Той изразява надежда, че представителите на институциите ще постъпят правилно, и отбелязва, че техните действия ще са гаранция за вярата на младите хора в обществената система у нас.