Разпознати са четирима от загиналите в изгорелия влак
Разпознати са четирима от загиналите в изгорелия влак / снимка: БГНЕС

Двама мъже и две жени от загиналите в пожара във влака край Червен бряг са разпознати. Това съобщи пред Дарик доцент Петко Лисаев, ръководител на катедра „Съдебна медицина” Плевен.

Най-късно до понеделник ще бъдат идентифицирани и телата на другите загинали.

„Имаме насока за самоличността и на другите четирима, но чакаме близките, които трябва да дойдат и да разпознаят частите от вещи и дрехи, събрани от труповете и вагоните”, уточни доцент Лисаев.

На въпрос дали евентуално директорът на Националния археологически институт професор Рашо Рашев не е сред загиналите, ръководителят на катедра „Съдебна медицина” отговори: „Имаме насока кой е, но още не е направена аутопсията, трябва да се свали и зъбният статус, и ако той съвпадне, с това, което ни е дадено, тогава ще кажем категорично, че е той”.

Сред загиналите има и едър мъж, чиято самоличност патолозите са установили. От огледа в събота на изпепелените вагони все още не е докаран материал за изследване в катедра „Съдебна медицина” в Плевен, намерени са много дребни части от телата, които едва ли ще окажат влияние на резултатите до сега, допълни доцент Лисаев.

Други новини от Плевен