Разбиха трезор в столицата
Разбиха трезор в столицата / cнимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Разбиха трезор в столицата
24222
Разбиха трезор в столицата
  • Разбиха трезор в столицата

Обир на трезор е бил извършен към 1.00 часа тази нощ в столицата, съобщават от МВР. Инцидентът е станал на бул. „Дондуков" в София. Частният трезор, станал обект на нападението, е денонощен.

Според първоначалната информация един от четиримата нападатели показал на пазача клиентска карта, с което си осигурили достъп до помещението. Друг от взломаджиите ударил с твърд предмет гарда по главата. Пострадалият мъж предполага, че е ударен с пистолет. След това крадците започнали да изваждат сейфовете, съобщи пред Дарик Калин Георгиев, главен секретар на МВР. Обирджиите са взели и компютъра, на който са били записите от камерите, разположени на улицата пред трезора.

Няма данни с какво са се придвижвали нападателите. Според свидетелските показания, те са били облечени в тъмни дрехи, но не са били маскирани.

До момента няма информация и каква сума пари и ценности са откраднати. Разбити са общо 190 от общо 600 касети. На мястото на инцидента се извършва повторен оглед. Пред сградата на бул. "Дондуков" вече се събират и граждани, използвали услугите на трезора. Те разказват, че в него ценности са държали основно собственици на златарски ателиета.

Полицията издирва извършителите.

Разбиха трезор в столицата
netinfo

Инцидентът с обрания трезор от изминалата нощ е поредният подобен случай у нас. През април тази година двама души, облечени като полицаи, нападнаха охраната на друг обществен трезор в София - на ул. "Княз Борис" I, сложиха им белезници и ограбиха трезора. През март 2004 г. беше извършен най-големият досега обир на трезор - на банка „Биохим" в София. Тогава се говореше, че нападателите са влезли през мазетата в блока, които са под трезора. И през 2005 г. имаше няколко емблематични обира на трезори - бяха опразнени осем касетки в две банки - седем в клон на ДЗИ и една в „Биохим". Задигнати бяха над 100 000 евро, десетки хиляди долари и злато за близо 2 млн. лева. През февруари 2005 г. бе обран и трезор на ОББ в Ботевград. През март същата година бе ограбен трезор на „Прокредит банк" в София.