Работничката със златните пръстени кани Бойко Борисов на гости
Работничката със златните пръстени кани Бойко Борисов на гости / снимка: DarikNews.bg, Пловдив, Теодор Караколев

Работничката със златните пръстени от ВМЗ-Сопот Даниела Генкова заяви пред Дарик, че би поканила премиера Бойко Борисов вкъщи, за да види какво ядат и как преживяват. Тя се прочу покрай забележката на министър-председателя, че има бижута на всичките пръсти, а му праща хляб и лук.

Даниела уточни, че ако все пак Борисов дойде в дома й, би го почерпила с някакви обикновени бисквитки, безалкохолно и кафе, както би направила и за други гости.

„Нямам против да се извиня на премиера, но не виждам за какво. Показах му лука, за да знае какво ядат хората от ВМЗ". Така Генкова коментира изявлението на министър-председателя пред водеща медия, че трябва и тя да му се извини за несправедливите упреци към него.

Даниела потвърди, че по сметките на работниците вече има пари. По думите й е преведена заплатата за октомври. Сутринта Бойко Борисов обяви, че кабинетът е дал 4 милиона лева за изплащане на всички дължими възнаграждения на оръжейниците.

Работниците от ВМЗ казват, че когато си покрият натрупаните борчове към банки и магазини, отново ще бъдат без пари. Заради участието си в стачката си ще получат много малко за декември и януари.

Други новини от Пловдив