Първанов уволни 10 генерали и назначи нови трима
Първанов уволни 10 генерали и назначи нови трима / снимка: Sofia Photo Agency
Президентът и върховен главнокомандващ Георги Първанов освободи от длъжност 10 генерали от въоръжените сили и произведе в генералски чин трима висши военни.

Според новата разстановка на висшите чинове от 1 юни генералски лампази получават полковниците Елислав Иванов, който става заместник-директор на военното разузнаване, Милко Чулев, който оглавява военната полиция и Кольо Милев, който е назначен за командир на елитната 61-а механизирана бригада.

Военната академия "Георги С. Раковски" има нов началник, като на мястото на генерал-майор Евгени Манев е назначен досегашният началник на Националния военен университет "Васил Левски" генерал-майор Георги Георгиев. За началник на военното училище във Велико Търново пък е определен бригаден генерал Цветан Харизанов.

Заместник-началникът на Генералния щаб по операциите и подготовката генерал-лейтенант Галимир Пехливанов застава начело и на Съвместното оперативно командване на мястото на генерал-майор Ангел Златилов. Армейските командоси от 68-а бригада също имат нов командир – на мястото на бригаден генерал Пламен Торлаков е назначен полковник Пламен Лилов.