Психолог: Мъжете се справят по-трудно с житейските проблеми
Психолог: Мъжете се справят по-трудно с житейските проблеми / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Психолог: Мъжете се справят по-трудно с житейските проблеми
60664
Психолог: Мъжете се справят по-трудно с житейските проблеми
  • Психолог: Мъжете се справят по-трудно с житейските проблеми

Напоследък мъжете се справят по-трудно от жените с житейските проблеми. Военните са в рисковата група, тъй като те стоят високо в йерархията и от тях се очаква много. Когато не успяват да отреагират адекватно, могат да предприемат и съдбоносни решения. Това каза пред Дарик Нина Гълъбова, психолог в Пловдивския затвор, в коментар за трагедията с избитото семейство в квартал „Кючук Париж”.

Според нея някакво незначително събитие може да изиграе ролята на последната капка, която да прелее чашата. Една от най-честите причини хората да посягат да живота си е стресът, на който са подложени, изтъкна още Гълъбова. Повече споделяне и разговори за проблемите между членовете на семейството е вариант за справяне със стреса, на който сме подложени ежедневно, посъветва тя.

„Когато един човек вземе решение да убие децата си, значи мисленето му е вече изкривено и е настъпил разпад на личността му. Той вече гледа на най-скъпите си същества като на неодушевени предмети, като на нещо, което трябва да премахне”, заяви психологът.

Нина Гълъбова направи мрачна прогноза, че случаи като трагедията в „Кючук Париж” и тази от преди 10 дни в София, ще зачестят.