Проверка на свинеферма в Дунавци след протест на местни жители
Проверка на свинеферма в Дунавци след протест на местни жители / netinfo

Представители на държавни и общински организации започват проверка на промишлена свинеферма в град Дунавци след решение на местните жители да блокират главен път Е 79. Решението за гражданско неподчинение е взето на общоградско събрание на жителите от град Дунавци миналата седмица, поради системно замърсяване на населеното място, съобщи кметът на Дунавци Петър Петров.

Областният управител на Видин Кръстьо Спасов потърси съдействие през миналата седмица от министрите на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройството, на земеделието и горите, на околната среда и водите и от кмета на община Видин за разрешаване на възникналия проблем в град Дунавци, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

В писмата си до тях, Кръстьо Спасов изрази безпокойство от нарастващото напрежение сред хората в града, които готвят протестни действия заради нетърпимата задушлива миризма и други щети, причинени от дейността на промишлената свинеферма, намиращата се в близост до техните домове.