Протестът срещу управляващите, ден 76-ти
Протестът срещу управляващите, ден 76-ти / снимки: БГНЕС
Протестът срещу управляващите, ден 76-ти
66124
Протестът срещу управляващите, ден 76-ти
  • Протестът срещу управляващите, ден 76-ти

За 76-а вечер протестиращи срещу управлението на Пламен Орешарски се събраха на протест пред Министерския съвет. За кратко те блокираха движението в района.

Макар и малко демонстрантите бяха изключително шумни. Протестът бе озвучен от свирки, вувузели и тъпани. Хората отново развяваха трибагреници. Чуваха се и традиционните скандирания „Оставка” и „Червени боклуци”.

Малко след 20.00 ч. хората тръгнаха към сградата на Народното събрание. Хората се спряха пред сградата на Държавната агенция за архивите. Под прозорците те не спряха да викат: „Оставка”, след което продължиха по традиционния си маршрут.

Протестът срещу управляващите ден 76ти
netinfo

Множеството спря отново, когато стигна до Руската църква. Там е поставена касичка, в която се събират средства за жената, която продаваше в магазина си с отстъпка на протестиращите граждани още от началото на гражданското недоволство. Жената обаче пострада тежко от взрива в китайски ресторант на бул. „Цар Освободител”, до който се помещаваше и нейния магазин.

Хората са категорични, че протестите ще се възродят в началото на септември с голям заряд, когато приключва отпускарският сезон, а и депутатите се завръщат на работа.

Протестът срещу управляващите ден 76ти
netinfo

Протестите срещу кабинета „Орешарски” започнаха преди два месеца - на 14 юни, след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Гражданското недоволство не стихна дори след като решението беше отменено от Народното събрание.

Продължава да е активен и сайт, който цели да преброи искащите оставката на правителството и нови избори noviizbori2013.com. На сайта може да се гласува и с искане за граждански контрол на всяко следващо управление.