Прокуратурата разследва смъртта на Коен и Федяев
Прокуратурата разследва смъртта на Коен и Федяев / netinfo

Софийска градска прокуратура образува разследване на катастрофата в неделя край френския град Рен, при която загинаха генералния мениджър и президента на баскетболния клуб ЦСКА Емил Коен и Владимир Федяев. Това съобщи за Дарик Камен Михов, завеждащ отдел “Международно правно сътрудничество” във Върховната касационна прокуратура.

Българските прокурори са изискали от прокуратурата при трибунала на град Динан - Франция ДНК-материал за сравнителен анализ на самоличността на загиналите и до 2 седмици паралелни експертизи в България и Франция ще покажат дали това наистина са Коен и Федяев. И българската, и френската прокуратура, проверяват версията, че е възможно те да са инсценирали смъртта си и да са живи.

Група български бизнесмени, които са били измамени от двамата със 7 и половина милиона лева, оповестиха съмненията си, че е възможно Коен и Федяев да са инсценирали смъртта си, за да избегнат разследване на българската прокуратура за измамата.

Бизнесмените са имали намерение да внесат всички уличаващи документи в прокуратурата. Само за един ден по разпореждане на Върховната касационна прокуратура е образувано дело, установена е връзка с френските прокурори и оттам е изискан ДНК-материалът. Българската прокуратура е настояла пред френските власти, да не се извършва кремация и погребение на двамата загинали, докато двете експертизи не приключат.

Кога да очакваме резултатите от експертизите и категоричната дума на френските и български прокурори за самоличността на загиналите – чуйте в звуковия файл от интервюто с прокурора Камен Михов.