Прокуратурата отрече да е разкрит убиецът на сестри Белнейски
Прокуратурата отрече да е разкрит убиецът на сестри Белнейски / netinfo

Няма доказателства, че 40-годишният Тодор Янев от Брацигово е извършителят на двойното убийство на сестрите Белнейски, което твърдят публикации в пресата. Това заяви за Дарик радио окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов. Този човек е един от хилядите, които са разследвани по това убийство.

40-годишният Тодор Янев по прякор Джандара, е сигурният извършител на убийството на собствената си съпруга, която умъртвил на 2 октомври по начин, идентичен на този при сестрите Белнейски, но няма преки доказателства той да е извършител и на това деяние, каза Даскалов. По разследването на убийството на двете сестри няма нищо ново към този момент, добави окръжният прокурор. Всичко останало, според него, са „журналистически умозаключения”.

От полицията в Пазарджик също заявиха, че няма нещо по разкритията на убийството на сестри Белнейски, което може да се коментира на този етап пред медиите, но работата по случая не е спирала. Всякакви аналогии между двете убийства категорично са безпочвени и плод на слухове, заяви за Дарик радио говорителят на Областната дирекция в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Изнесените журналистически твърдения не се позовават на официални институции, добави той.

Тодор Янев от Брацигово е задържан с постоянна мярка за неотклонение по подозрение за убийство на съпругата си 34-годишната Тонка. Янев е криминално проявен, потвърдиха от полицията. Разследван е за изнасилвания и сводничество, разбра Дарик радио.