Ангел Попов
Ангел Попов / БГНЕС
Почти половин година след като заместник-министърът на транспорта Ангел Попов беше обвинен във взимане на подкуп, прокуратурата реши, че той може да попречи на обективното разследване. Именно заради това днес беше поискано отстраняването му от длъжност.
 
Попов беше привлечен като обвиняем в края на март. В хода на досъдебното производство е установено, че през август 2012 г. заместник-министърът е поискал от собственик на транспортна фирма 8000 евро, срещу което му е обещал, че ще получи допълнителни разрешителни за облекчено извършване на превози. На Попов беше наложена мярка за неотклонение „подписка”, а прокуратурата така и не поиска отстраняването му от длъжност през последните близо шест месеца.

Опит за граждански арест в Транспортното министерство (СНИМКИ)
 
Половин година по-късно обаче държавното обвинение реши, че Попов можело да попречи на разследването, тъй като и до момента той отговаря за издаването на разрешителни за международните превози.
 
Преди седмица седем души опитаха да извършат граждански арест на заместник-министъра на транспорта заради корупцията около шофьорските книжки. Попов обаче беше категоричен, че атаката срещу него е заради засегнати икономически интереси от действията му.