Произнесоха се по делото срещу Янко Ваташки
Произнесоха се по делото срещу Янко Ваташки / снимкa: Sofia Photo Agency

Софийският градски съд (СГС) отложи за 17 декември делото срещу Янко Ваташки-Лудия и още двама негови съучастници. Те са обвинени в отвличането и изнудването на йорданския гражданин Мохамед Атти през лятото на 2002 година.

По време на заседанието бяха прочетени показанията на покойния Любомир Стаменов, който също беше обвиняем по делото. Янко Ваташки не се призна за виновен пред съда и заяви, че не е извършил престъпление.

Очаква се на следващото заседание през декември да бъдат изслушани пледоарии, а впоследствие съдът да произнесе и присъдата по делото.

През юли 2002 година при акция на НСБОП, СДВР и РДВР – Перник са арестувани Янко Ваташки, Любомир Стаменов - Боксьора и Ивайло - Цигането. Те са задържани за отвличането на йорданеца Мохамед Атти. Похитеният е измъчван и за него е поискан откуп на стойност 20 000 долара. След получаването на откупа Мохамед Атти е захвърлен в околностите на София. Той самият не подава жалба срещу похитителите.

Оказва се, че в организирането на отвличането са замесени четирима души – Яно Ваташки, Любомир Стаменов, Ивайло - Цигането и Иво Методиев - Диджея. Самият йорданец заяви, че Ваташки му е дал 30 000 долара на ръка, с което претенциите на чужденеца са изчезнали.