Приключи съдебното следствие по делото Борилски
Приключи съдебното следствие по делото Борилски / снимка: Дарик - Велико Търново, Весела Байчева
Приключи съдебното следствие по делото "Борилски"
25204
Приключи съдебното следствие по делото "Борилски"
  • Приключи съдебното следствие по делото "Борилски"

Приключи съдебното следствие по случая "Борилски", а следващото заседание на Великотърновски апелативен съд по делото е насрочено за 4 февруари. Тогава ще бъдат изслушани пледоариите на държавното и частното обвинение, както и защитниците на подсъдимите.

Съдебният казус за убийството на 24-годишния студент Мартин Борилски в Париж продължава вече десета година. Поредното му отлагане бе поискано от адвокатите на подсъдимите, за да имат достатъчно време да организират защитата си въз основа на приетата на днешното съдебно заседание двойна съдебномедицинска експертиза.

На днешното заседание адвокатите на двамата обвиняеми - Георги Желязков и Стоян Стоичков, отправиха към вещите лица много уточняващи въпроси. Експертите трябваше да отговорят може ли да се установи последователността на нанесените удари по тялото на Мартин Борилски, както и дали следите от дрехите на жертвата съвпадат с прободните рани. След изслушване на становищата на вещите лица, експертизата бе приета от страните по делото. Съдът постанови, че заключението по нея е компетентно, обосновано и съдържа отговори на всички поставени въпроси.

По време на днешното заседание бяха представени и доказателства, които представляват класифицирана информация и бяха изслушани при закрити врата.

Новини от Велико Търново