Приключи гласуването за Политик и Събитие на годината
Приключи гласуването за Политик и Събитие на годината / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Приключи гласуването за Политик и Събитие на годината
48173
Приключи гласуването за Политик и Събитие на годината
  • Приключи гласуването за Политик и Събитие на годината

Приключи гласуването за Политик и Събитие на годината в традиционната анкета на Дарик. Кои са те ще стане ясно по време на 9-часовия радио-маратон "Годината" - предаването, с което Дарик обобщава случилото се през отминалите месеци на 2011 г. „Годината" ще започне в 9 часа в събота (17 декември).

В студиото по традиция ще гостуват председателят на Народното събрание Цецка Цачева и премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Борис Велчев и шефът на Върховния касационен съд Лазар Груев, вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков, шефът на Българската народна банка Иван Искров, лидерите на парламентарно представените политически сили, омбудсманът Константин Пенчев и петимата номинирани за „Политик на годинат".

Тази година три жени и двама мъже попаднаха във водещата петица - Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Меглена Кунева, Росен Плевнелиев и Стефан Данаилов. Гласуването за тях продължи до 17.00 ч. на телефон 02/984 984 5, на телефоните на регионалните студия на Дарик радио в цялата страна.

В пет следобед в петък беше спряно и гласуването в анкетата за „Събитие на годината". Тази година за приза се борят Арабската пролет и краят на Кадафи; Изборите у нас; Кризата в Европа; Предизвикателствата пред МВР със СРС-тата и Шенген и Размириците в Катуница.

Дарик провежда анкетата "Политик на годината" и "Събитие на годината" за 16-ти път. Трикратни носители на приза "Политик на годината" досега са Иван Костов, Георги Първанов и Бойко Борисов и за това не могат да бъдат номинирани отново.