Президентът Росен Плевнелиев разговаря с Дейвид Лидингтън
Президентът Росен Плевнелиев разговаря с Дейвид Лидингтън / Sofia Photo Agency, архив

Президентът Росен Плевнелиев се срещна на "Дондуков" 2 с министъра по европейските въпроси на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Лидингтън, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Президентът е запознал Дейвид Лидингтън с целите, които си поставя новата президентска институция в България и е подчертал, че независимо от световната икономическа криза, страната ни ще продължи да се стреми към реализацията на своите приоритети за качествено подобряване на средата на живот в България.

Дейвид Лидингтън е изразил пред българския президент готовността на финансовите институции и компании от Великобритания да участват във финансирането и реализацията на проекти за модернизацията на водния сектор, обработката на отпадъците и развитие на инфраструктурата в България, посочват от прессекретариата на президента.

Росен Плевнелиев е потвърдил ангажимента на президентската институция да наблюдава пряко съдебната реформа у нас и е заявил, че след 2009 г. има постигнат съществен напредък в установяването на прозрачност в работата на съдебната система.