Премиерът: Спекулациите за война с Първанов са политическа интрига
Премиерът: Спекулациите за война с Първанов са политическа интрига / Sofia Photo Agency

Няма война между правителството и президентската институция категоричен бе министър-председателят Сергей Станишев. Той заяви това в коментар на твърденията на бившия президентски съветник Костадин Паскалев за таен план на Първанов за смяната на Станишев от премиерския пост.

„Нито война, нито противопоставяне, нито заговори може да има между правителството и президентската институция”, заяви премиерът Сергей Станишев. „С Първанов сме постоянно в работен диалог, работим с чувство за отговорност”, каза още той и допълни, че тези спекулации са чиста медийна или политическа интрига.

Сергей Станишев участва в разискванията в Народно събрание за мерките за преодоляване на ценовия шок. Като такива той посочи определянето на рисковите фирми на национално и регионално ниво, както и приемането нов закон за защита на конкуренцията, който ще гарантира по-строг контрол върху спазването на правилата на конкуренцията. В закона ще бъдат записани и по-строги санкции и той ще се гласува следващата седмица от Министерски съвет, съобщи премиерът Сергей Станишев.