Последно сбогом с Живка Гичева
Последно сбогом с Живка Гичева / снимкa: Sofia Photo Agency
Последно сбогом с Живка Гичева
21591
Последно сбогом с Живка Гичева
  • Последно сбогом с Живка Гичева

Десетки близки и приятели на журналистката Живка Гичева се простиха с нея. Поклонението пред водещата на легендарното предаване "Вариант 3" беше в столичната църква "Свети Седмочисленици". Гичева загина на 31 юли при жестока катастрофа на път за Варна. Въпреки проливния дъжд в София, в храма се събраха най-близките й, както и редица популярни журналисти, работили с нея през годините. Ето с какви думи я изпратиха някои от тях:

Даниела Кънева: Много потентен журналист, винаги с нестандартни идеи. Според мен тя беше парекселанс телевизионерка. Всичките й предавания, цялата й работа, още от първия момент си личеше, че е изключително талантлива и златна като човек.

Иван Такев: Разликата в нашите рождени дни е три дни. Тази година за първи път не се чухме. На 25 юли аз не й се обадих, а тя не ми позвъни на 28-ми. Ако сте имали възможност да гледате в неделя по БНТ1 и Сателитния канал най-доброто от "Вариант 3", то можете да си дадете сметка за каква класа в нашата професия става въпрос.

Димитър Цонев, оператор: Голям професионалист. Имаше една огромна усмивка, вечно беше засмяна. Страхотно чувство за хумор. Много смях имаше в нашата група.

Хайгашот Агасян: Много неща ме свързват с нея. За мое щастие, за първи път в телевизията съм се появил в нейно предаване. Много слънчев и лъчезарен човек, усмихнат, ведър. Приятелче верно. Като ми казваше арменче, дай сега да направим това и това. Просто не мога да повярвам. Каквото и да кажа, за съжаление не може да върне нашето Жижи.

Последно сбогом с Живка Гичева
netinfo