Последните взривове в „Миджур регистрирани в 9 часа
Последните взривове в „Миджур регистрирани в 9 часа / БГНЕС

В 9.00 часа са регистрирани за последен път откъслечни взривове от фабрика „Миджур", съобщиха от МВР.

Екип, оборудван с високо проходима техника и съоръжения за наблюдение, ще направи оглед от близките височини за ситуацията във фабриката за боеприпаси. Основната цел на групата е да се разузнае обстановката и да се отбележат конкретните щети.

Не са регистрирани нови взривове, но от съображения за сигурност в обекта ще се влезе след като изтекат 24 часа от последния взрив. На място вече е разположен и специален екип от военни специалисти по взрив и взривни вещества.

Областният управител на Видин Пламен Стефанов увери, че е създадена организия за евакуиране на местното население при необходимост, нo за момента това не се налага. Няма непосредствена опасност за жителите на селото, което е на няколоко километра от завода. От ударната вълна на първите по-силни взривове снощи са били счупени прозорците на много сгради в селото. Това са и основните щети след инцидента.

На 3 февруари късно вечерта пожар избухна във фабрика за взривни вещества „Миджур" край село Горни Лом, община Чупрене. При инцидента пострадаха четирима души, единият от които е с травма на окото и бе преместен за лечение в София. Останалите са без сериозни наранявания и няма опасност за живота им.