Похитителят на автобуса остава в ареста за 72 часа
Похитителят на автобуса остава в ареста за 72 часа / снимка: БГНЕС
Окръжната прокуратура в Ловеч наложи 72-часов арест на Мирослав Блажев, който отвлече автобус и в продължение на един час държа като заложници 37 пътници. След изтичането на 72-та часа, ще бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Това съобщи в интервю за Дарик радио окръжният прокурор на Ловеч Христо Христов.

Назначена е тройна психиатрично-психологическа експертиза, която трябва да установи дали Мирослав Блажев е осъзнавал действията си в момента на отвличането на автобуса.

Установено е, че още през 1996 година Блажев е регистриран с психопатия и припадъци, но се е лекувал само с медикаменти. Оттогава обаче няма данни да е търсил медицинска помощ.

„Ще бъде с мярка за 72 часа и през това време ще се внесе искане в Районния съд в Ловеч за взимане на постоянна мярка и привеждането му в психо-отделението на затвора, защото се оказва, че в психо-болницата няма охрана. Трябва да бъде изучена историята му на заболяване, защото се установи, че през 1996 година е регистриран с психопатия с припадъци”, обясни Христов.

Мирослав Блажев е бил на работа за известно време в охранителна фирма „Форс Делта”, която притежава национален лиценз с пълен обхват на охранителните дейности. Блажев е постъпил във фирмата с изрядни документи. До момента не е ясно дали той е напуснал сам или е уволнен, но вече не е служител на „Форс Делта”.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.