Подозират Монопола за убийство във Варна преди три години
Подозират Монопола за убийство във Варна преди три години / netinfo

Полицията не изключва възможността нашумялата в последно време варненска групировка "Монопола" да стои зад убийството на застреляния преди три години във Варна Михаил Манолов-Чешкия, съобщиха за Дарик радио бивши антимафиоти.

Според човек работил дълги години в НСБОП, друга от версиите свързва причините за убийството с престоя на Чешкия в няколко Южноевропейски държави.

Михаил Манолов – Чешкия, беше застрелян на 19 април 2004 година пред фитнес зала близо до стадион „Локомотив” в морския град.

Според бивши антимафиоти, версиите около убийството на Чешкия са били много, включително и тази той да е имал конфликти по време на престоя си зад граница. Пред Дарик радио един от бившите бодигардове на Манолов, пожелал анонимност, разказа, че в последните година-две от живота си, Михаил Манолов е искал да стъпи на наркопазара в Североизточна България. Това е породило конфликт между Чешкия и хората, които са контролирали пазара на наркотици в региона, обединени в група наречена „Монопол”. Не е изключено именно това да е довело до разстрела на Михаил Манолов.

Друга от версиите твърди, че Манолов е взел на заем голямо количество пари от хора, близки до "Монопола" и не ги е върнал. Според информация на Дарик радио след смъртта на Чешкия, съпругата му е продала десетина имота във Варна на стойност близо милион лева и е заминала зад граница. Източници твърдят, че в момента тя е в Испания.

Преди разстрела на Чешкия пред фитнес зала на стадион „Локомотив” във Варна, срещу него имаше други два неуспешни атентата. Той беше сочен от полицията като един от босовете на организираната престъпност в морския град. Името му се свързваше и с опити за убийства в Чехия и бивша Югославия.