Патриотичният фронт настоява за съставяне на програмно управление
Патриотичният фронт настоява за съставяне на програмно управление / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" настоява за съставяне на програмно управление - правителство на националното спасение, съставено от издигнати от партиите специалисти - неполитически лица, и подкрепено от максимално голям брой политически сили. Това се посочва в позиция на формацията, изпратена до медиите.

Като първа задача от ПФ искат отстраняването на ДПС от властта. Следващото, за което се обявяват от ПФ, е възраждане на българската икономика, стимулиране на българското производство и спешно повишаване на доходите на българите, въвеждането на данъчни, счетоводни и лицензионни облекчения, както и създаването на Национален фонд за подпомагане на малките и средни предприятия, приемане на Закон срещу спекулата, създаване на отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма.

Патриотичният фонд настоява за незабавна ревизия в енергетиката под контрола на специална комисия на Народното събрание с привлечени специалисти за разследване на корпоративни и други икономически престъпления.

В предложенията на ПФ фигурира и идея за освобождаване на минималните доходи от данъци. Засилване на ролята на Централната банка и забрана на едностранната промяна на лихвения процент, спешно възстановяване на КТБ и разследване на причините и виновните за нейното ликвидиране, намаляване на ДДС за лекарства, учебници и други.