Не вярваме, че имаме толкова положителни с COVID-19 от квартала. Това коментира по NOVA пастор от ромската махала в Ямбол, който вчера се вдигна на протест за кратко, но след като на място отидоха кметът на града Валентин Ревански и началникът на ОД на МВР, хората се успокоиха.

"Искаме свобода, както за всички", недоволстваше възрастна ромка срещу ограничението с КПП. По думите й, трябвало да идат до аптека за лекарства.

Затварят Спешното на болницата в Ямбол

Ограничението обаче ще падне тази вечер точно в полунощ. До напрежението вчера се стигна, защото жителите на кв. "Райна Княгиня" очакваха от вчера да могат да го напускат свободно.

Кметът обясни, че удължаването с два дни на срока до отпадането на ограничението да се напуска кварталът за ходене на работа, е било, защото са се чакали резултати от няколко проби.

От взетите 28 теста, има 4 положителни, като едната е на пациент, подготвен за изписване и е контролна проба. Другите заразени са медицинско лице от Спешното и на двама души, които вече са хоспитализирани.

Ромският квартал в Ямбол се вдигна на протест срещу блокадата (ВИДЕО)

"Разговаряхме с хората, обяснихме каква е причината за това удължаване на срока, най-важното за мен бе да бъдат спокойни и те, и останалите граждани", каза Ревански. "Напрежението намаля поради обещанието на кмета Ревански, че от тази вечер ограничението пада", обясни пасторът
.

"Със сигурност има неверни слухове, не вяраме, че има толкова много положителни от квартала", каза той.

От вчера спешното отделение е затворено, а за ден днес МБАЛ-Ямбол няма да работи, за да се извърши дезинфекция. През това време пациентите ще бъдат обслужвани от частната болница в града.
nova.bg