Овчаров: Няма кой да гарантира 30% избираеми места за младите
Овчаров: Няма кой да гарантира 30% избираеми места за младите / netinfo
Овчаров: Няма кой да гарантира 30% избираеми места за младите
17916
Овчаров: Няма кой да гарантира 30% избираеми места за младите
  • Овчаров: Няма кой да гарантира 30% избираеми места за младите

Румен Овчаров поиска младите социалисти да кажат как да бъдат подредени листите на БСП в София и какви хора да влязат в тях. Това стана на срещата на председателя на софийската организация на БСП с младежките районни организации на левицата. На нея присъстваха още председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Жельо Бойчев, евродепутатът Илияна Йотова и общинските съветници от БСП Петър Курумбашев и Калоян Паргов.

Румен Овчаров заяви, че предстоящата предизборна кампания трябва да бъде кампания на младите хора и поиска те да кажат каква да бъде листата на левицата в София и какви хора да има в нея, както и каква да бъде предизборната платформа, програма и кампания на БСП.

Младите социалисти поискаха да разберат, каква част от тях имат възможност да попаднат в листите. Овчаров поясни, че 50% от хората в листата за общински съветници в София са на 40 или около 40-годишна възраст. От 12 общински съветници от БСП четирима са до 40 години, а двама са на границата. Няма, обаче, кой да гарантира 30% избираеми места за младите.

На изборите в София от 13 места в крайна сметка се оказало, че левицата има 5. „Няма да сложим младите хора отзад да бутат листата, ще ги сложим отпред да я теглят”, каза Овчаров.

Той обобщи предложенията на младите социалисти за това какви хора трябва да бъдат издигнати в листите на БСП: да са комуникативни, експерти в своята област, познати на БСП, да имат управленски качества. Нашите кандидати трябва да са доказали, че могат да вършат и черна работа – да спазват законите. Румен Овчаров съобщи и че ще започне разпространението на  вестник „Червена точка” за хората, които не ползват интернет.