Откриха спасителен сал, приличащ на този от Ванеса
Откриха спасителен сал, приличащ на този от Ванеса / netinfo

Подобрява се състоянието на българския моряк Николай Димитров, спасен от потъналия в Азовско море товарен кораб, предаде ИТАР-ТАСС. Лекарят Михаил Андрианов е заявил пред руската агенция, че Димитров е преместен от реанимацията в общото отделение на болницата. Според лекаря състоянието на спасения механик е "средно тежко ". Животът му не е в опасност, но още е рано да бъде изписан. Трябва да остане още три-четири дни под наблюдение, защото е прекарал в леденото море около десет часа, каза докторът.

Информацията за подобряването на Николай Димитров беше потвърдена за Дарик от директора на „Морска администрация” Николай Апостолов.

„Спасителен сал е забелязан на 25 метра от брега на Сальона. Предполага се, че това е салът от потъналия български кораб. По последна информация салът е бил забелязан от спасителите от брега”, съобщи още за Дарик Николай Апостолов и добави:

„Все още спасителите не виждат дали има моряци в него, това е последната информация, която получих. Поради лошото време не могат да се доберат до сала”.

И днес продължава издирването на моряците, допълни Апостолов.