Откриха изгубило се в гората дете край силистренско село
Откриха изгубило се в гората дете край силистренско село / Thinkstock/Getty Images

Полицейски служители, обслужващи района на Алфатар, и местни жители откриха невредимо 12-годишно момче, изгубило се в горски масив на площ от 6000 дка край село Бистра, съобщиха от полицията в Силистра. Сигналът за изчезването на детето подали негови близки около 20.30 часа снощи.

Няколко часа по-рано момчето, заедно с баща си, отишло в гората да събира трюфели, но около 17.00 часа се изгубило. След като безрезултатно го търсили известно време, близките му се свързали с тримата полицейски служители, обслужващи Алфатар.

Незабавно служителите на реда организирали издирване, като в акцията се включили местни доброволци - ловци, горски работници и жители на селата Бистра, Алеково и Кутловица. В операцията се включило и полицейско куче. Екипите, издирващи детето, се разделили в различни посоки в огромния горски масив.

Действията им били сериозно затруднени от пресечения терен, падналия мрак и липсата на мобилна телефонна връзка.

Около 22.30 часа, усилията на екипите дали резултат и момчето било открито в местността Гола Боруна в района на село Поп Русаново, на около 10 км от село Бистра. Детето било предадено на семейството му невредимо и в добро здраве.