От Музикалния не искат разговор с новия си шеф, той работи от разстояние
От Музикалния не искат разговор с новия си шеф, той работи от разстояние / снимка: личен архив

Ден след като министърът на културата започна да прави опити да помири двете страни в скандала с новия директор на Музикалния театър, от трупата му за пореден път обявиха, че не желаят да разговарят с шефа си Борис Панкин. Оперетата се вдигна на бунт заради избирането му на поста директор на институцията и вече втори ден колективът й носи сини ленти в знак на протест. Недоволството е най-вече заради концепцията на Борис Панкин за бъдещите заглавия в афиша на Музикалния театър.

Министър Вежди Рашидов пое ангажимент да проведе редица срещи с цел разрешаване на казуса. За 19 януари, вторник, в Министерство на културата е планиран разговор между Художествения съвет на театъра, новия му директор и представители на ведомството. Засега обаче от Оперетата не са потвърдили участието си в него. Не дават конкретен отговор и на въпроса ще приемат ли предложението за среща, ако на нея присъства и Борис Панкин.

И макар той да не може да влезе в кабинета си в сградата на театъра, защото колективът му не го допуска до нея, Панкин върши задълженията си от разстояние. Изумен от факта, че сайтът на Оперетата не работи, заради неплатена такса за поддръжката му, той се зае с новия й дизайн и повторното й активиране. Според новия директор е абсолютно недопустимо подобна институция да няма работещ сайт. 

Още вчера Борис Панкин е подписал искане и за финансов одит на Музикалния театър.