Оставиха в ареста съпруга на убитата служителка от НАП – Враца
Оставиха в ареста съпруга на убитата служителка от НАП – Враца / снимка: Пресцентър МВР Враца

Съдебен състав на Окръжния съд във Враца постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" за обвинения за убийството на съпругата си Пламен Джорлев.

43-годишната Дореми Джорлева, служителка в офиса на НАП-Враца, бе обявена от съпруга си за изчезнала на 5 януари. Разследването, в което участваха служители на Областна дирекция на МВР във Враца, Главна дирекция "Криминална полиция" и Института по психология към МВР, под наблюдението на Окръжна прокуратура, установи, че в действителност жената е убита от съпруга си. Тялото й бе намерено край пътя за Вършец на 13 януари в хода на проведен следствен експеримент.

Искането за постоянното задържане на 43-годишния Джорлев бе внесено от наблюдаващия прокурор Владимир Дилков с мотивите, че обвиняемият за тежкото престъпление може да се укрие или да посегне на живота си. Служебният защитник подкрепи тезата на обвинението и не поиска по-лека мярка за неотклонение.

Пламен Джорлев поиска да даде обяснение пред съда за случилото се на 4 януари между него и съпругата му Дореми, което довело до убийството. Според него, жена му е поискала да го напусне. В последвалия скандал тя му казала, че е осиновен, за което той не знаел, и тогава загубил контрол. Докато даваше показания, Джорлев се разплака и завърши с думите, че съжалява и никога няма да си прости това, което е извършил. Той също не поиска по-лека мярка за неотклонение.

Решението на съда не е окончателно, може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, но най-вероятно обвиняемият няма да се възползва от това право. отбелязва БТА.