Опит за банков обир в столицата
Опит за банков обир в столицата / cнимка: Sofia Photo Agency
Опит за банков обир в столицата
24356
Опит за банков обир в столицата
  • Опит за банков обир в столицата

Неизвестни направиха опит да оберат клон на „Райфайзен банк" в столичния квартал „Дружба-2" рано тази сутрин. Крадците разбили вратата, влезли в банката, но не откраднали нищо.

Сигналът за опита за обир в „Райфаизен банк" е получен около 8.00 ч. сутринта в полицията. По входната врата на банката има следи от взлом, съобщиха за Дарик от столичната полиция. Нападателите са успели да проникнат в офиса, който се намира на столичния бул. „Цветан Лазаров"120, но не са откраднали нищо.

Все още мястото е отцепено от полицията, извършват се огледи.

Днес полицията задържа други трима мъже след грабеж в центъра на София. Нападателите били четирима, но при задържането единия от тях успял да избяга,  съобщи за Дарик главният секретар на МВР Калин Георгиев. Мъжете, въоръжени с газов пистолет, влезли в магазина, взели наличния оборот около 400-500 лв. и четири стека цигари и избягали. Полицията е засякла лекия автомобил „Мазда", с който се движели крадците, и задържали трима от апашите.

Вчера неизвестни откраднаха 2 млн. лв. от магазин от веригата „Фантастико". Извършителите са влезли в офисите, които се намират в задната част на магазина в Студентски град. В момента на обира в супермаркета е бил събран оборотът на 25-те магазина в София от събота и неделя.

Двама маскирани и въоръжени мъже обраха офис в търговски център в столичния квартал „Люлин-7" в понеделник. Малко преди 10.30 ч. мъжете са нахлули и са заплашили служителката с газов пистолет, след което са взели сумата от 53 000 лв. и са избягали.

През миналата седмица беше обран и частен обществен трезор на столичния бул. „Дондуков". Нападението стана около 1.00 ч. след полунощ.