/ БГНЕС
Очакват рекорден брой зрители по трибуните на Националния стадион
Интересът към финалния двубой за Купата на България между Славия и Левски е огромен и няма да е пресилено да се каже, че това ще бъде мачът на годината за този полусезон, а може би и за целия сезон 2017/2018.

Това заяви генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов на съвместна пресконференция, на която присъстваха и треньорите на двата отбора Златомир Загорчич и Делио Роси.
 
"Остава да видим дали и зрителският интерес ще отбележи рекорд, досега тенденциите са налице. Искаме да организираме футболен мач, не някакви чествания, спектакли и хората да дойдат на стадиона заради техните любими футболисти и треньори. Главните герои са играчите, интересът на хората е огромен заради самия футбол. Към момента са продадени малко повече от 25 000 билета. Очакваме да стигнем 35 000", заяви Караиванов. Той припомни, че преди две години за мача ЦСКА - Монтана продадените били са надхвърлили 33 000.

Левски елиминира ЦСКА и е на финал за Купата

Наставникът на Левски Делио Роси призна, че няма отявлен фаворит в срещата. Италианецът се спря и на факта, че „сините“ нямат трофей от 9 години насам, а за последно спечелиха купата през 2007 г. По думите му неговите възпитаници трябва да се отърсят от всички статистически данни и да играят без мисли за миналото.
 

Старши треньорът на "Левски" Делио Роси
БГНЕС


"Това е важен мач. Естествено резултатът би дал друг смисъл на сезона ни. Преди всичко, ако мине всичко добре за нас, това ще донесе трофей, който ще остане в историята ни. Това би било важно за клуба и за нашите фенове", каза Роси.
 
Славия - Левски: Финалът за Купата на България пряко по NOVA SPORT (ВЕДЕО)

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич пък призна, че мнението му за играта на Левски от зимата насам доста се е променило. По думите му в момента "сините" играят много силен футбол под ръководството на Делио Роси.
 

Старши треньорът на "Славия" Златомир Загорчич
БГНЕС


"За Славия е чест да е на финал, играем срещу много силен противник, Левски е абсолютен фаворит. Ние ще се опитаме да играем футбол с удоволствие, но и да изпълним целите си разбира се. Първоначално целта бе да стигнем възможно най-далеч. Сега сме на финал, ще се борим, но ще е много трудно", коментира Загорчич. "Притеснява ме класата на Левски. Но ще се раздадем на 100%, няма какво друго", добави той.

Подробности за предстоящата футболна битка четете на Gong.bg
 

БГНЕС


Решителният двубой във втория по престиж турнир в страната е на 9 май от 19.30 ч. на Националния стадион „Васил Левски“. Срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, NOVA SPORT и по Дарик радио.
gong.bg