Ограничено е движението на автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“ и по пътя Девин – Михалково, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян. Сняг вали в Смолян и областта. Натрупаният нов сняг в Пампорово е около 10 см.

Изненада ли ни зимата: Каква е обстановката у нас след започналите снеговалежи (ОБЗОР)

Над 40 машини на снегопочистващите фирми работят за опесъчаване и обработване на пътищата в областта, уточняват от ОПУ. Падащият сняг е тежък и мокър, така че прогнозите са за бързообразуваща се снежна покривка.  

Ограничено е движението на моторни превозни средства над 12 тона по автомагистрала "Тракия" на територията на област София. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ограничението се налага заради обилен снеговалеж.

По-рано днес от АПИ информираха, че 337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. От ведомството апелират шофьорите да предприемат пътувания само при необходимост и да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. Ограничения на движението по-рано бе въведено и за прохода "Превала". 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Христина Георгиева, Борислава Бибоновска/БТА