Катастрофа се размина без жертви на магистрала "Тракия". ТИР с турска регистрация се удари в джип следобед и аварира в района на Пловдив, като блокира за часове движението в посока Бургас.

Мариета и съпругът й пътували за почивка в неделя следобед. Преди това оставили 5-годишната си дъщеря при роднини. На 131 километър на магистралата в посока Бургас изпреварили ТИР, който внезапно ги засякъл. От удара джипът изхвръкнал и се преобърнал по таван в близката канавка.

"Чудо е, че сме живи", казва Мариета пред Нова телевизия. Спасила ги колата, смята тя и казва, че са били с колани и въздушните възглавници се отворили. Освен това автомобилът минал между две дървета, преди да се приземи в канавката. В това Мариета също вижда късмет, защото признава, че при скоростта, с която са се движили, ако са се ударили в дърво, това би било фатално.

Според жената шофьорът на турския тир е заспал зад волана. "Ако го видите, той е с кръвясали очи и изглежда като човек, който не е спал поне 48 часа", казва тя.

Източник: Novanews.bg