Обвиниха Големия Маргин за подбудителство на убийството на Боби Цанков
Обвиниха Големия Маргин за подбудителство на убийството на Боби Цанков / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прокуратурата повдигна обвинение на Красимир Маринов-Големия Маргин за подбудителство към убийството на Боби Цанков. Това съобщиха от Върховната касационна прокуратура. Оттам уточняват, че след проведено съвещание между представители на разследващите екипи от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, са обсъдени и преценени събраните доказателства за убийството на Борис Николов Цанков.

След анализа на тези доказателства бе повдигнато обвинение на Красимир Андреев Маринов затова, че през периода от месец ноември 2009 г. до 05.01.2010 г., в гр. София, в съучастие с брат си - Николай Андреев Маринов са подбудили неустановен извършител умишлено да умъртви Борис Николов Цанков, като деянието е извършено предумишлено и по начин и със средства опасни за живота на мнозина - това е престъпление по чл.116 ал.1 т.6 и 9, вр. чл. 115, вр. чл. 20 ал.3 НК.

Красимир Маринов е задържан под стража за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Органите на полицията продължават издирването на Николай Маринов.