Общинските съветници в Перник подкрепиха дейността на Инициативния комитет на пострадалите от труса
Общинските съветници в Перник подкрепиха дейността на Инициативния комитет на пострадалите от труса / Sofia Photo Agency, архив

Общинският съвет в Перник прие на днешното си заседание декларация в подкрепа на дейността на Инициативния комитет, сформиран в града в подкрепа на пострадалите от земетресението.

С документа съветниците изразяват своята солидарност към действията на държавната и общинската администрации по преодоляването на щетите, нанесени от трусовете, като заявяват своята готовност за съдействие при разрешаването на проблемите по възстановяването на Перник след природното бедствие. Точката за декларацията в дневния ред на сесията бе включена по настояване на гражданския Инициативен комитет, като предложението бе съветниците да дадат своя глас за подписката и петицията на комитета до държавните институции.

Инициативният комитет е в режим на постоянни работни срещи с министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, който ръководи специализиран екип по предотвратяване на последствията от земетресението в Перник.