Общински съветник в Пловдив ощетил Районното мюфтийство с 2 млн. лева
Общински съветник в Пловдив ощетил Районното мюфтийство с 2 млн. лева / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

Общинският съветник Джамисет Джафер е подписвал и удължавал договори от името на Районното мюфтийство, с което ги е ощетил с над 2 милиона лева. Това твърдят представители на мюсюлманското изповедание в Пловдив и техният адвокат Ангел Дунков. Според тях Джафер и неговият съратник Ашим Асан се ползват от протекциите на прокуратурата и по този начин си позволяват да крият документи и печати, както и да подписват документи от името на мюфтийството със задна дата.

Джафер и Асан са подписвали договори и са събирали пари от наеми от името на мюсюманското настоятелство, твърди Дунков. Изнесе се информация и за сключваните договори на цена много по-ниска от пазарната. По думите на представителите на мюфтийството Ашим Асан е отдал техен апартамент срещу Съдебна палата на бул. „Шести септември" на цена от 100 лева на месец за срок от 10 години. Други имоти пък са заключени и собствениците не са допускани вътре. Такава наглост, каквато се показва от Асан, не сме виждали никъде, заяви адвокат Дунков.

Преди шест месеца бившият председател на мюфтийското настоятелство Ашим Асан бе осъден на 2 години затвор. Той е обвинен, за това, че преби районния мюфтия Осман Хилми.

Други новини от Пловдив