Общински съветник от „Атака преби двама души в Боровец
Общински съветник от „Атака преби двама души в Боровец / снимкa: БГНЕС

Общинският съветник от "Атака" и президент на "Рилски спортист" Юрий Галев и компанията му снощи са пребили двама души в Боровец, съобщава btv. Причината за побоя е, че охраната на лифта отказала на сина на съветника да се вози безплатно на лифта. Пострадалите охранители са подали жалба в полицията и в момента се лекуват в болницата в Самоков.

Побоят е станал малко след 18.00 ч. на пропускателното устройство на лифта Мартинови бараки на Боровец. Видеокамерите са записали как Юрий Галев младши се опитва да мине пропускателното устройство и да се качи на лифта без билет или карта. Записали са как бащата Галев и компанията му пристигнали и нападнали охранителите, съобщава телевизията.

От полицията в Самоков издирват Галев старши заради побоя, търсили са го и в родното му село, но не обясниха защо снощи не са го задържали.

Галев не отговаря на мобилния си телефон. Това не е първият побой в биографията му. Един от най-популярните му "подвизи" е през 1995 г., когато влиза в бара на хотел "Рила" и открива безразборна стрелба с "Калашников", тогава  полицията събра 156 гилзи от пода. Оправдан е, защото автоматът бил играчка, припомня btv.