Няма проблеми при преминаването на българи през Сърбия
Няма проблеми при преминаването на българи през Сърбия / netinfo
До момента няма сигнали за проблеми при преминаването на български граждани през територията на Сърбия. Това каза за Дарик Ивайло Киров от посолството ни в Белград, който следи обстановката в Сърбия.

От мисията ни в сръбската столица призоваха българските граждани да сигнализират на телефона в посолството. След българското признаване на независимо Косово не е засилена охраната около посолството в Белград и около консулството в Ниш.

Пред Дарик Ивайло Киров обясни: „До този момент нямаме сериозни проблеми, поне няма граждани, които да са се оплакали от преминаването. Знам, че в София има някакви слухове, може би не са слухове – възможно е някои автобуси или ТИР-ове, които са минавали, да са хвърляни камъни по тях. Но ние такова нещо официално нямаме. Никой български гражданин не се е обърнал нито към нас, нито към министерството за помощ в последните три денонощия за нещо, което да е свързано с обявяването на независимостта на Косово”.

Българското посолство в Белград и консулството ни в Ниш имат готовност да реагират веднага в случай на евентуални проблеми. Всички български граждани могат да се обадят телефон 36-13-980, кода за Белград е 011.