С напрежение започна новият парламентарен ден. Вместо избор на състав на постоянни комисии в НС, от "Продължаваме Промяната" заявиха, че готвят искане за оставката на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов. Причината е новоназначеният секретар на Парламента. 

"Моята процедура е за начина на водене не само на заседанията на НС, но и Вашето ръководство на администрацията на НС. При вашия избор, Вие ни четохте есемеси от 50-60 човека, които са Ви молили да останете, включително и великия Христо Стоичков, който е плакал по телефона. Всеки има своите симпатизанти и привърженици. По начина на водене на заседанията, аз смятах, че след "кърджалийското чудо", няма да използвам квалификациите, които нежно употребяваше г-н Борисов за този човек, сме стигнали дъното, но явно продължаваме да дълбаем в калта", заяви от парламентарната трибуна Иво Атанасов от "Продълаваме Промяната".

Иво Атанасов НС Вежди Рашидов
БГНЕС

"Преди един ден пред Вашия кабинет видях представители на гражданско движение БОЕЦ, които Вие не искахте да приемете и които Ви чакаха да Ви предадат едно листче и една папка. Казаха ми, че в тази папка са събрани документи за лицето, да не бъркам името, Стефания Караславова. Помолиха ме тази папка да Ви я предам и тя е при мен", обясни Атанасов. 

"Касае се за 3 одиторски доклада за закононарушения на това лице и ако Вие сте запознати със служебното досие на това лице, вариантите са два, или да изпълнявате поръчки на Деси Атанасова и тя да ръководи Вашите административни действия, или да продължавате с калинките на ГЕРБ и със схемите на злоупотреби. Това са двата варианта, г-н Председател", каза Атасанов. 

Иво Атанасов НС Вежди Рашидов
БГНЕС

"Тук се касае, в тези одиторски доклади, за сключване на договори с Велинград, с ремонта на Партийния дом, за разпределяне на ДМС-та, по 20 000 лева на месец е получавала тази жена и единственият критерий е бил героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ", категоричен бе Атанасов. 

"Моето разочарование от Вас е огромно като администратор, ако това е вярно и Ви казах какви са вариантите. Вие, ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, значи че сте лош администратор, ако не сте запознати, значи, че сте подведени", обяви Атанасов. 

Иво Атанасов НС Вежди Рашидов
БГНЕС

"Аз ще я представя тази папка на ръководството на моята парламентарна група и за мен единственият изход от ситуацията е да направя предложение към ръководството на парламентарната група да внесем искане за Вашата оставка", заяви Атанасов.

"Ще я запазя за вечни времена", заяви шеговито Рашидов, докато Атанасов му връчваше въпросната папка.