Нахапаната от питбули жена остава в критично състояние
Нахапаната от питбули жена остава в критично състояние / снимка: БГНЕС

86-годишната жена, която вчера бе нападната и нахапана от два питбула в русенското село Червена вода, остава в критично състояние, предаде БГНЕС.

Димитрина Георгиева е настанена в интензивното отделение на русенската болница, след като претърпя над 3-часова животоспасяваща операция. Все още жената е с опасност за живота и едва след като се стабилизира, ще се мисли за пластични операции заради нахапванията.

Според информация от полицията пенсионерката е отивала до къща в съседство с дома на двата питбула. Жената е чукала по металната врата и е викала. В този момент през оградата е прескочило едното куче и я нападнало, а малко по-късно към него се е присъединило и второто куче.

Двете кучета са били отглеждани от 62-годишната Анелия Коева, леля на собственика на животните. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

86-годишната Димитрина Георгиева бе нападната вчера по обед от два питбула, които не са били вързани в двора си. На виковете за помощ са се притекли първо лелята на собственика на кучетата Анелия Коева и двама строители от съседния обект. Те буквално са се борили с кучетата, за да отърват нападнатата жена. Тя е получила тежки рани по краката и лицето, като е изгубила и много кръв.

Според съседите кучетата с имената Цезар и Клеопатра не са показвали по-рано признаци на агресия. Екип от общинския приют за животни заедно с ветеринарни лекари приспаха питбулите, за да ги извадят от къщата и да ги закарат в приюта. Кучетата ще останат там, докато тече разследването.