Нагласите в ГЕРБ са за въвеждане на задължително гласуване на избори
Нагласите в ГЕРБ са за въвеждане на задължително гласуване на избори / снимка: БГНЕС, архив

Нагласите сред избирателите на ГЕРБ клонят към въвеждане на задължително гласуване на избори, каза народният представител Тотю Младенов.

Коментирайки идеята за всеобщо гласуване чрез въвеждане на стимули за избирателите от страна на държавата, Младенов отбеляза, че само задължителното гласуване ще направи вота по-честен и ще спре практиката на „купуване на гласове”. Според него такива са нагласите и в парламентарната група на ГЕРБ и най-вероятно през следващата седмица депутатите в нея ще вземат решение да подкрепят въвеждането на задължително гласуване в Изборния кодекс.

Народните представители от ГЕРБ Тотю Младенов и Петя Аврамова заедно с областния координатор на партията Валентин Литов дадоха първата си пресконференция за годината, предаде БТА.

Безработицата е най-големият проблем, с който правителството не може да се справи, според тях. Тотю Младенов посочи, че по данни на Бюрото по труда във Враца само за първите седем работни дни на годината нови 380 души са загубили работата си в общините Враца и Криводол. Правителството няма готови програми, по които тези хора да бъдат наети, а като не могат да се справят, по-добре да си вървят, допълни той.

Председателят на Общинския съвет във Враца Малинка Николова връчи на депутатите отворено писмо, в което общинските съветници настояват за законодателни промени, които да позволят на центровете за кожно-венерически заболявания да разширят
дейността си. Николова посочи, че четири от тези центрове в страната са обявени в ликвидация, а останалите, сред които и врачанският, засега работят, но са пред фалит.