На петима депутати може да се иска имунитет
На петима депутати може да се иска имунитет / снимка: БГНЕС, архив

Срещу 5-има депутати се водят наказателни дела и това може да е повод на тях също да им бъде поискан имунитетът, както това се случи с Цветан Цветанов.

Днес се очаква главният прокурор да поиска имунитета и на депутата от ДПС Петър Ангелов. Проверките продължавали и е възможно да излязат и други имена, казва в интервю за в. "24 часа" изпълняващият длъжността градски прокурор на София Евгени Диков.

Трудността идва от това, че някои от делата са образувани срещу неизвестен извършител или срещу други лица и в хода на разследването се установяват доказателства за неправомерна дейност на депутат.

Преценява се всеки отделен случай - дали на настоящия етап сме готови да искаме имунитета, или делото да се спре по отношение на депутата и да продължи по отношение на останалите и ако се съберат достатъчно доказателства на по-късен етап, да се иска сваляне на имунитета му, казва още Диков.

По един сигнал със сериозни данни за злоупотреби на старата власт идва в СГП дневно. Пращат ги главно служители от министерства и НАП.