МВР получава 13,6 млн. лв. за 42 пожарни автомобила
МВР получава 13,6 млн. лв. за 42 пожарни автомобила / снимкa: Sofia Photo Agency
42 пожарни автомобила с оборудване за 13 600 000 лв. ще купи МВР със средства по Оперативна програма „Регионално развитие” за столичната, областните и районните служби на Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване. За целта бе подписано рамково споразумение между Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Споразумението е резултат от схемата „Подкрепа за ограничаване и предотвратяване на рисковете и щетите при пожари в градските агломерационни ареали”. Безвъзмездната финансова помощ ще се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Рамковото споразумение бе подписано от заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова и на вътрешните работи Раиф Мустава в присъствието на Асен Гагузов и Михаил Миков.

По думите на министъра на вътрешните работи до процедура по този проект трябва да се стигне най-късно до 10 месеца при максимално скъсени срокове. Проектното предложение е със срок от 16 месеца, уточни заместник-министър Михайлова. От своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов съобщи, че по тази програма вече са усвоени 170 млн. лева.