Младежите от БСП поискаха оставката на министър Нанев
Младежите от БСП поискаха оставката на министър Нанев / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Младежката организация на БСП поиска оставката на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев. Това стана на протест пред министерството срещу реформите в здравеопазването.

Въпреки поканата да внесат декларация във ведомството или да изчакат за среща с Нанев, протестиращите отказаха да влязат в министерството.

В декларация младежите настояват правителството да замрази закриването на болниците, докато не бъдат решени всички съпътстващи въпроси, свързани със защитата на пациентите от малките населени места.

Готов съм да изслушам идеите на младежите на БСП и да ги взема под внимание, ако сред тях има конструктивни предложения. Това каза министър д-р Божидар Нанев в отговор на протестите. Според него протестите на младежите са срещу самите тях, защото в последните 4 години е управлявала БСП, а за проблемите в здравеопазването е виновна червената партия.

Министър Нанев смята, че протестиращите не са добронамерени, тъй като са отишли пред ведомството в ден, в който знаят, че има заседание на Министерски съвет. "Защо са дошли за среща с мен, след като знаят, че има заседание на правителството?", пита Нанев.