Митничари откриха 4,2 тона хашиш на Ферибот Видин
Митничари откриха 4,2 тона хашиш на Ферибот Видин / снимка: Агенция „Митници”, архив
Митничари откриха 4,2 тона хашиш на Ферибот Видин
54883
Митничари откриха 4,2 тона хашиш на Ферибот Видин
  • Митничари откриха 4,2 тона хашиш на Ферибот Видин

4,2 тона хашиш са били заловени на ГКПП Ферибот-Видин. Митничарите са открили наркотика в камион, който е пътувал за Белгия. След първоначалната информация, че по случая са задържани трима души, от МВР отрекоха засега да има арестувани.

От Министерски съвет уточниха, че при огледа на камиона митничарите открили, че натоварените по документи гипсокартон и минерална вата са неизрядно опаковани. След рентгенова проверка граничните полицаи намерили и множество пакети, укрити във вътрешността на шест от палетите. Иззети са 132 пакета със средно по 32 кг хашиш във всеки.

Возилото е било управлявано от 42-годишен български гражданин. Според агенция „Митници” стойността на заловеното количество хашиш е около 40-50 млн. лева по пазарни цени.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че ставало дума за т.нар. „мокри пакети”, които били пренасяни с кораби в Черно море, където били хвърляни във водата, а рибари имали задачата да извадят дрогата и да я пренатоварят.

Това е най-голямото количество хашиш, заловено на българска територия за последните 15 години. Случаят обаче не е уникален, тъй като преди години подобна пратка хашиш беше пресечена от митничарите в посока Гърция.